De trektocht

Routes voor de trektochten :

Op de weg van de muilezel hoeders

Dit aan te passen parcours biedt u de mogelijkheid van een tocht te maken over 4, 5, 6 of meerdere dagen.

Etappes van 8 à 15 km per dag, met elke avond een gastmaal bereid met lokale producten (of producten welke hoofdzakelijk ter plaatse worden gekweekt ).

 

Aan te passen trektocht:

Gedurende 4, 5 of 6 dagen, bieden wij u de kans een deel van één van de vier routes voor muildieren die de Ardèche rijk is, te volgen . Deze weg loopt van Ruoms naar Pradelles en werd door de vereniging “Couleur Rando” in zijn huidige staat hersteld.

De trektocht :

U vertrekt vanuit Chauzon voor een parcours van 8 à 12 km . Vooreerst volgt u een schaduwrijke weg langs de borden van de Ardèche. Tijdens een picknick moment kunt u een duik nemen in de Ardèche wat u op de heetste dagen enorm zal waarderen. Vervolgens zet u uw weg verder in de schaduw van de witte eiken om zo bij de Viel Audon (een gerestaureerde site) aan te komen. Ter plaatse kan u rustig genieten van de moestuin, de dieren van de boerderij bekijken of genieten van een laatste zwempartij.

Gedurende de tweede etappe zal u een totaal andere vegetatie ontdekken. Deze keer is er plaats voor de Argelas, Buxussen, Jeneverbessen, … Deze vegetatie is eigen aan het “plateau des Gras”, een erg dor kalksteenplateau. Geniet onder weg van het zicht op het Tanargue massief vooraleer het dorp Uzer te bereiken. U zal u parcours verderzetten tussen de wijngaarden tot in Largentière om vervolgens Sanilhac te bereiken voor een welverdiende rust. Een etappe van ongeveer 12 km die u toelaat de Cevennes te waarderen.

Voor de derde dag stellen we u voor vanuit Sanilhac, aan de voet van de toren van Brison, de klim in te zetten richting het dorp Rocles om dan verder te gaan tot aan de Gîte van Jal . U bevindt zich ondertussen aan de voet van de Cham du Cros (een bergtop van het Tanargue massief). Een erg aangename etappe van ongeveer 12 km.

4de dag: Er zijn verschillende mogelijkheden voor u.

1ste optie: U blijft wandelen in de omgeving van de gite van Jal waar u ondertussen Nelly’s tuin kan bezoeken. Deze ecologische tuin is een klein juweeltje waar de ontvangst en de vriendelijkheid dezelfde natuurlijkheid uitstralen. Deze optie laat u toe niet opnieuw te moeten inpakken en een rustige dag door te brengen.

 

2de optie: U zet u tocht verder tot in Sanilhac . U passeert de “Tour de Brison”, die zich op 781 m bevindt en u een uitzonderlijk panoramisch zicht biedt. ( deze wordt immers nu gebruikt als uitkijktoren om bosbranden op te sporen) . Eenmaal aangekomen in Sanilhac hebt u de mogelijkheid om ofwel de nacht door te brengen in een Yurt (nomadentent) van Suzanne ofwel u tocht af te ronden en met de wagen terug te keren.

Gedurende de laatste dag wandelt u via Plan la Tour om zo het dorp Largentière, een oud mijngebied, te bereiken. Langsheen de oude spoorlijn, buiten gebruik gesteld in de jaren 80 na de sluiting van de zilvermijnen, komt u in Uzer. Daar klimt u naar het plateau “ Gras de Chauzon” waar u via de rivier terug bij Carab’âne uitkomt.

 

Om de prijzen voor de overnachtingen te raadplegen klikt u op: Viel Audon, Sanilhac, Gîte du Jal en Chez Suzanne.

 

Deze trektocht richt zich tot geoefende wandelaars. U stapt 8 à 15 km per etappe.

 

Om uw trektocht in de beste omstandigheden te organiseren kunt u ons raadplegen. Samen met u stellen we dan een trektocht samen die het best is aangepast aan u wensen. Het traject van deze trektocht kan aangepast worden.

-Stercircuit over 2 of 3 dagen

Reken op 3 à 6 uren stappen per etappe.

 

Bij dit circuit stellen we u verschillende mogelijkheden voor in de omgeving van het dorp Chauzon. Aangepast voor de allerkleinsten en ideaal om in alle rust een wandeling met een ezel te ontdekken. U kunt zich op de camping installeren en in alle vrijheid wandelen. Indien u het wenst kan u midden de dag een pauze inlassen voor een andere activiteit. Voor deze route zijn er verschillende manieren om te overnachten:

ofwel in de gîte van Cyril Arnaud in de “Gîte des Aires” te Chauzon http:// www.lesaires

ofwel op “Camping au Chênes” www. ….

ofwel op “Camping Beaussement” http://www.......

Voor alle aanvullende informatie contacteer ons op 06 82 …

of via het volgende formulier.

 

-Bewegwijzerde route over 2 dagen

Vertrekkend vanuit het dorp Chauzon volgt u de Ardèche en verder de “Gras” (kalkachtig plateau). De overnachting gebeurt in de gite van de Viel Audon. De volgende dag kunt dan terug wandelen via de straatjes van Balazuc, één van de mooiste dorpen van Frankrijk, tot in Chauzon . Op zonnige dagen hebt u de mogelijkheid om in de Ardèche te zwemmen.

 

We bieden u de kans te overnachten in de Viel Audon omdat dit geen alledaagse verblijfplaats is. De Viel Audon is op de eerste plaats een levenskunst, een model van een duurzame en doordachte levenswijze. Ter plaatse kan u genieten van de boerderij, de tuinen of een duik in de rivier. ’s Avonds kunt u dan proeven van de producten van de boerderij en andere lokale producten.

Om meer te weten te komen over de Viel Audon klikt u op onderstaande link.

Deze trektocht richt zich tot de beginnende en de middelmatig, geoefende wandelaar.

U moet hier op 5 à 6 uren stappen rekenen per etappe.